Foto: danda3
Výborný osviežujúci koláčik, dvaja synovia boli doma, tak som mala pre koho piecť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KAKAOVÝ PLÁT: | |
6 ks celé |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1 PL |
|
VIŠŇOVÁ PLNKA: | |
1 pohár veľký, bez kôstok |
|
1 a 1/2 bal. |
|
PUDINGOVÝ KRÉM: | |
4 ks |
|
6 PL |
|
0,5 l |
|
2 bal. |
|
500 g |
|
20 g |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
|
|
JOGURTOVÝ KRÉM: | |
700 g hustý |
|
4 PL |
|
NA POSYPANIE: | |
|
Postup
-
1
Príprava kakaového korpusu - Bielka so štipkou soli vyšľaháme, postupne pridávame cukor, sneh musí byť tuhý, potom pridávame žĺtky s olejom a nakoniec na miernych otáčkach múku+kakao+PDP. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov cca 10 - 15 minút, treba vyskúšať špajdlou.
-
2
Už upečený korpus, necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme višňovú plnku.
-
3
Višne scedíme (kupujem bez kôstok), šťavu doplníme na 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorých rozmiešame pudingový prášok. Višne so zbytkom šťavy dáme variť, po zovretí pridáme rozmiešané pudingy a varíme do zhustnutia.
-
4
Ešte horúcu plnku rozotrieme na plát, ktorý sme si ale predtým prevrátili a stiahli z papiera.
-
5
Práškovú želatínu zalejem decilitrom vlažnej vody a nechám napučať.
-
6
V mlieku rozmiešame žĺtky, pudingové prášky a cukor, uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešana ju rozpustíme v pudingu.
-
7
Vmiešame jemný tvaroh a
-
8
nakoniec bielka vyšľahané s cukrom, môžeme pridať kaviár z vanilkového struku, ale nemusí byť. Dáme chladiť do studeného vodného kúpeľa, občas premiešame.
-
9
Pudingový krém nesmie byť riedky, lebo by stiekol, ale ani úplne tuhý, až potom ho natierame na višňovú plnku.
-
10
Na krém poukladáme okrúhle piškóty, môžu byť aj hnedé, teraz som nemala.
-
11
Jogurt vymiešame s nugátovým krémom a
-
12
natrieme na piškóty. Dáme do chladu, keď sú piškóty mäkké, môžeme krájať.
-
13
Orežeme kraje a pokrájame na kocky. Vrch buď necháme takýto alebo
-
14
posypeme Grankom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu