Lahodné pudingovo - višňové kocky

Autor receptu: danda3

Výborný osviežujúci koláčik, dvaja synovia boli doma, tak som mala pre koho piecť.

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava kakaového korpusu - Bielka so štipkou soli vyšľaháme, postupne pridávame cukor, sneh musí byť tuhý, potom pridávame žĺtky s olejom a nakoniec na miernych otáčkach múku+kakao+PDP. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov cca 10 - 15 minút, treba vyskúšať špajdlou.
  2. Už upečený korpus, necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme višňovú plnku.
  3. Višne scedíme (kupujem bez kôstok), šťavu doplníme na 500 ml, odoberieme asi 100 ml, v ktorých rozmiešame pudingový prášok. Višne so zbytkom šťavy dáme variť, po zovretí pridáme rozmiešané pudingy a varíme do zhustnutia.
  4. Ešte horúcu plnku rozotrieme na plát, ktorý sme si ale predtým prevrátili a stiahli z papiera.
  5. Práškovú želatínu zalejem decilitrom vlažnej vody a nechám napučať.
  6. V mlieku rozmiešame žĺtky, pudingové prášky a cukor, uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešana ju rozpustíme v pudingu.
  7. Vmiešame jemný tvaroh a
  8. nakoniec bielka vyšľahané s cukrom, môžeme pridať kaviár z vanilkového struku, ale nemusí byť. Dáme chladiť do studeného vodného kúpeľa, občas premiešame.
  9. Pudingový krém nesmie byť riedky, lebo by stiekol, ale ani úplne tuhý, až potom ho natierame na višňovú plnku.
  10. Na krém poukladáme okrúhle piškóty, môžu byť aj hnedé, teraz som nemala.
  11. Jogurt vymiešame s nugátovým krémom a
  12. natrieme na piškóty. Dáme do chladu, keď sú piškóty mäkké, môžeme krájať.
  13. Orežeme kraje a pokrájame na kocky. Vrch buď necháme takýto alebo
  14. posypeme Grankom. Dobrú chuť!