Lahodné Margot rezy
Autor receptu: danda3
Inšpirovala som sa Tvarohovou margot tortou z MMB, niečo som zmenila, niečo vynechala a s výsledkom som veľmi spokojná, dúfam, že spokojní budú aj zajtra v práci, lebo práve pre nich je táto pochúťka.
24 porcií |
60 minút príprava |
15 - 20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, dobre prešľaháme, pridáme žĺtka a nakoniec jemne vmiešame múku+PDP+kakao. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme na 180 stupňov piecť 15 - 20 minút. Treba vyskúšať špajdlou.
- Necháme vychladnúť, potom korpus prevrátime a stiahneme papier. Natrieme džemom.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme trošku vychladnúť, potom pridáme nátierku, tvaroh a stužovač pripravený podľa návodu. Dobre vyšľaháme. Nátierkové maslo som použila Clever z Billy, ale môže byť aj z Kauflandu alebo z COOP Jednota.
- Nakoniec do plnky pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu Margot. Premiešame.
- Natrieme na pripravený korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
- Na druhú plnku si vyšľaháme smotanu, potom do nej pridáme tvaroh, vanilkový cukor a stužovač pripravený podľa návodu.
- Natrieme na prvú plnku.
- A ozdobíme nahrubo nastrúhanou čokoládou Margot. Dáme opäť stuhnúť do chladu.
- Po stuhnutí orežeme kraje a nakrájame na porcie.
- Želatínový stužovač dr. Oetker.