Lahodné kuracie prsia v kyslej smotane

mirian4 - fotkamirian4, 10. januára 2016
Lahodné kuracie prsia v kyslej smotane
Foto: mirian4

Minútkové božské kuracie prsia, dnes boli na obed ;-) Sú vždy lepšie keď sa nevyprážajú do zásoby ale nechajú sa v smotanovom páce a pražia sa čerstvé... V chladničke vydržia niekoľko dní naložené.

Suroviny

1 kg
1 veľký téglik (alebo jogurt)
3 ks
3 strúčiky
od oka
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky (nevyklepávame). Kyslú smotanu (jogurt) si vyšľaháme metličkou s 3 vajíčkami, soľou, pretlačeným cesnakom, majoránkou

  2. 2

    Do pripraveného pácu poukladáme kuracie prsia, tak aby boli celé ponorené, necháme cez noc v chladničke.

  3. 3

    Na druhý deň, obalíme v strúhanke tak, že necháme na prsiach čo najviac pácu a potom len do strúhanky a do rozpáleného oleja pražíme z obidvoch strán do ružova. Výsledok vás milo prekvapí ;-)

  4. 4

    Podávame s opekanými zemiakmi a dipom z jogurtu: jogurt, čili, soľ alebo podľa vašej chuti :-) DOBRÚ CHUŤ !!!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Určite skvelé... ja mám zase osvedčený takýto pác: 1 kyslá smotana, 1,5 lyžičky vegety (ja mám vegetu rada), 1 žĺtko, sneh z jedného bielka, 3-4 strúčiky cesnak... nechať postáť aspoň 24 hodín (mäsko akékoľvek v tomto páce) a potom už len strúhanka a smažiť...
Robievam s jogurtom, tiež bez majoránky, výborné.
Ale pridám jedno upozornenie. Kuracie prsia v marináde "narastú" a pri vyprážaní sa nescvrknú, takže pozor na množstvo. Prvý raz som robila
4 kusy pŕs a bolo toho straaašne veľa, odvtedy mi stačia 2 kusy.
1x mirian4