Foto: mirian4
Minútkové božské kuracie prsia, dnes boli na obed ;-) Sú vždy lepšie keď sa nevyprážajú do zásoby ale nechajú sa v smotanovom páce a pražia Zobraziť celý popisMinútkové božské kuracie prsia, dnes boli na obed ;-) Sú vždy lepšie keď sa nevyprážajú do zásoby ale nechajú sa v smotanovom páce a pražia sa čerstvé... V chladničke vydržia niekoľko dní naložené.
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky (nevyklepávame). Kyslú smotanu (jogurt) si vyšľaháme metličkou s 3 vajíčkami, soľou, pretlačeným cesnakom, majoránkou
- 2
Do pripraveného pácu poukladáme kuracie prsia, tak aby boli celé ponorené, necháme cez noc v chladničke.
- 3
Na druhý deň, obalíme v strúhanke tak, že necháme na prsiach čo najviac pácu a potom len do strúhanky a do rozpáleného oleja pražíme z obidvoch strán do ružova. Výsledok vás milo prekvapí ;-)
- 4
Podávame s opekanými zemiakmi a dipom z jogurtu: jogurt, čili, soľ alebo podľa vašej chuti :-) DOBRÚ CHUŤ !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale pridám jedno upozornenie. Kuracie prsia v marináde "narastú" a pri vyprážaní sa nescvrknú, takže pozor na množstvo. Prvý raz som robila
4 kusy pŕs a bolo toho straaašne veľa, odvtedy mi stačia 2 kusy.
tvoj recept sa mi paci a vyskusam aj tvoju verziu, pekny den ti zelam ☺