Lahodná zeleninová polievka

Autor receptu: luckaprima

Na prvý pohľad obyčajná, no čarovne lahodná a obľúbená u detí, pritom rýchla.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. My sme dnes mali čerstvú zeleninku zo záhradky, mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a hrášok. Nakrájanú zeleninku popražíme dve minúty na masle, pridáme zemiaky, soľ a kurkumu, zalejeme vodou.
  2. Povaríme pokým zmäknú zemiaky, čím kratšie, tým lepšie. Na záver pripravíme cesto na halušky z vajíčka, syrokrému, trochy rozpusteného masla, múk, krupice, soli a čerstvej petržlenovej vňate. Mäkké cestíčko pretlačíme cez haluškár priamo do polievky, necháme zovrieť a pridáme ešte čerstvú petržlenovú vňať.