Lahodná torta s mascarpone
Foto: susan1009
Lahodná a ľahká torta obľúbená v našej rodine, ktorú musím stále piecť.
na 180-200 °C
Postup
-
1
Celé vajíčka dám do misky a pridám kryštálový cukor a riadne vyšľahám mixérom do hustej peny. Hladkú múku si zmiešam v mištičke s práškom do pečiva a postupne prisypem k vyšľahaným vajciam a už len ručne vareškou zamiešam. Vylejem do formy a upečiete korpus.
- 2
Vychladnutý korpus pokropím rumom, ak budú jesť tortu deti, môžete použiť šťavu s kompótu alebo nič, nakoniec aj tak korpus potriem džemom. Ja som dala jahodový, samozrejme môžte dať aký máte poruke. Na džem som dala banány (potrebovala som sa ich zbaviť), ale najradšej máme čučoriedky.
- 3
Na plnku si do mlieka vsypem puding Créme Olé Dr.Oetker s vanilkovou príchuťou (iný som ešte neskúšala) a vyšľahám do tuha. Do druhej misky vlejem 250 ml šľahačky a vyšľahám šľahačku do polotuha. Potom pridám mascarpone a vsypem vanilkový cukor a prešľahám kým nevznikne tuhší krém. Nakoniec primiešam aj vyšľahaný pudig a zmiešam dokopy. Môžete ochutnať, poprípade, kto chce sladší krém, môže pridať práškový cukor. Ja nedávam už žiadny.
- 4
Krém natriem na banány a navrch som vyšľahala ešte šľahačku a natrela na krém. Dozdobíte prípadne posypete nastrúhanou čokoládou a dáte schladiť.
Tiež banánová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to puding bez varenia?
Rozpis je na klasickú tortovú formu ?
Puding Créme Olé od Dr.Oetker sa naozaj pripravuje bez varenia. Iba sa vyšľahá.