Lahodná pórková polievka so šalviou (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky
3-4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistený a na kolieska pokrájaný pór bez vňate popražte na oleji, kým zvädne. Podlejte ho vínom, nechajte skoro všetko odpariť a následne zalejte vývarom prípadne vodou.
- ochuťte soľou, ak treba a priveďte polievku k varu. Vtedy pridajte pokrájaný veľký zemiak.
- Na ochutenie stačia dva lístky čerstvej šalvie. polievku varte na miernom ohni, kým zemiaky zmäknú.
- Celú aj so šalviou pomixujte ponorným mixérom, zjemnite šľahačkovou smotanou, vypnite zdroj tepla a pridajte kúsok obyčajného masla.
- kým sa varila polievka, stihnete na kvapke masla slabo popražiť pohánkové vločky ako vložku do polievky namiesto obligátnych krutónov. Zaliate horúcou polievkou za chvíľku pomäknú, len sem-tam ostanú chrumkavé.
- Polievka je chutná teplá aj studená, tak vám k nej prajem dobrú chuť.