Lahôdkový Surimi šalát

tiziana - fotkatiziana, 29. mája 2012
Lahôdkový Surimi šalát
Foto: tiziana

Aj vy ste si všimli, že kvalita kupovaných pochúťkových šalátov je veľmi nízka a niekedy v nich nájdete aj to, čo nechcete? Ja vám Zobraziť celý popisAj vy ste si všimli, že kvalita kupovaných pochúťkových šalátov je veľmi nízka a niekedy v nich nájdete aj to, čo nechcete? Ja vám ponúkam recept na domáci surimi šalát, ktorý nám veľmi chutí a jeho prípravu zvládne každý. A tá mňamka potom...

30 minút
príprava

Suroviny

250 g
2 ks
360 ml
1 dl




Postup

  1. 1

    Mrazené surimi tyčinky zbavíme vrchného obalu (jednotlivé tyčinky však necháme zabalené) a dáme variť na 5 minút. Takto sa rozmrazia a napučia. Potom ich vyberieme a jednotlivé kúsky odbalíme.

    Lahôdkový Surimi šalát - obrázok 1
  2. 2

    Teraz ich môžeme veselo pokrájať. My máme radi takéto slížiky.

    Lahôdkový Surimi šalát - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené vajcia si tiež nakrájame na kocky alebo pretlačíme, komu sa ako chce :-).

    Lahôdkový Surimi šalát - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si sladkokyslý nálev: dáme zovrieť jedno deco vody, pridáme 2 čajové lyžičky kryštálového cukru a 1-2 čajové lyžičky octu a premiešame. Nálev necháme vychladnúť. Nakrájané surimi tyčinky a vajcia dáme do misy, k tomu pridáme majonézovú omáčku, studený sladkokyslý nálev, premiešame, dochutíme soľou a bielym mletým korením. Dáme vychladiť do chladničky a šalátik je hotový. Dobrú chuť!

    Lahôdkový Surimi šalát - obrázok 4

Diskusia k receptu

grandma
Ešte som ich nikdy nevarila, vždy robím len tak že nakrájam nadrobno, prip. pridám pór a zamiešam.
dajanca
jeden balíček mám práve v mrazáku... vyskúšam... :-)
evas13
...majonézovú omáčku môžem urobiť aj z jogurtu? S tým varením tyčiniek je to vynikajúce, nepoznám. :)
eldina
fajnotka,robím podobne,len pridávam aj tavený syr a cesnak..júúúúj,dala by som si..:)
/ten nápad s varením v obale nepoznám, ja ich odbaľujem a len nechám prevrieť,ale je pravda,že odmrznuté/
tiziana
Milé vareškárky, ďakujem za komentáriky,
ešte dodám, že šalát má mať sladkú chuť, dochutenie je však na každom (pórom, syrom, cesnakom, jarnou cibuľkou, citrónom...)
Varenie zamrznutých tyčiniek je veľmi šikovné, nemusíte čakať, kým samé rozmrznú a dobre sa aj s nimi pracuje...
@izabella929 ďakujem a chutí výborne :)
@evas13 s jogurtom som šalát nerobila, ale myslím si, že nie je čo pokaziť, biely jogurt je ľahší ako majonéza, možno bude treba šalátik len viac dochutiť, skús a a daj vedieť :) držím palce
2010
Co je zaujmave 20 ludi sa pytalo co obsahuju jednoduche Indicke suroviny a ze to pletie ludi a zda sa vsetci na Vareche su taky vzdelany ze vedia co je Surimi , ja neviem tak som si dal prelozit ako sa da vyrobit doma a co obsahuje okrem mnozstva soli ,cukru a glutamatu.
Tu je recept :( nekorigoval som preklad)
Tu je zoznam zložiek na falošne krabie tycinky s názvom Trans Ocean Krabie Classic alebo Surimi :
Aljaška Pollock, voda, vaječných bielkov, pšeničný škrob, cukor, kukuričný škrob, sorbitol, Obsahuje 2% alebo menej z nasledujúcich akcií: Kráľ krabie mäso, prírodné a umelé arómy, Výťažky z kraba, mušle, ustrice, homár a ryby (losos, ančovičky, Bonito, Cutlassfish), rafinovaný rybí tuk (Pridá Trivial množstvo tuku) (sardely, sardinky), ryžové víno ​​(ryža, voda, Koji, droždie, soľ), morská soľ, modifikovaný škrob, tapioka karagénan, Yam Múka, hydrolyzovaný sója, kukurica a pšenica Proteíny, chlorid draselný, sodný a inosinátem guanylát sodný pyrofosfát Carmine, paprikou.
 blog.fooducate.com/2011/10/22/9-things-to-know-about-surim...

1x kaia
evanaaa
Šalátik si ukladám, tyčinky Surimi som ešte nejedla, ale už budem, neodrádza ma ani to zloženie, jedla som aj horšie a doma by som si ich vyrobiť nevedela, ale aj tak ďakujem, @2010 , že si to sem dal. Niektoré pridané suroviny-prísady sa mi dokonca aj pozdávajú.
vlastulka
ani by ste neverili ,ako sa dá takýto šalátik ešte obzvláštniť. Treba len pridať nahrubo nastrúhaný Eidam a jablko,poprípadne pomelo,to je potom pochúťka
tiziana
čo sa tu človek všetko nedozvie, však? ďakujem za komentíky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia