Nepečený dezert

Ľahký piškótový dezert - falošné Tiramisu

Autor receptu: strucik

Falošné jak divá sviňa, ale výborné. A bez cesnaku. To preto, aby si to chlapi mohli u svojich polovičiek po predošlom recepte na nátierku vyžehliť.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Dno formy (asi tak 20 x 30 cm, ale zas netreba to merať pravítkom) vyložíme dezertnými piškótmi. Zalejeme calvadosom a jablkovým kompótom.
  2. Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom.
  3. Šľahačkovo-tvarohovú zmes nanesieme na rodiaci sa dezert a posypeme strúhanou horkou čokoládou (môže byť aj mliečna alebo nemusí byť aj žiadna - voliteľné).
  4. Dáme do chladničky odležať na 1 deň - nepovinné - málokto vydrží tak dlho čakať.