Ľahká kakaová roláda

nataly005 - bez fotkynataly005, 30. augusta 2015
Ľahká kakaová roláda
Foto: nataly005

Jesť sladkosti bez hocijakých výčitiek, čo je viac? Samozrejme, že si občas treba dopriať aj to nezdravé, ale na každodennú konzumáciu sú tu práve takéto dezerty! Viac receptov a fotiek nájdete na blogu: www.thenoela.blogspot.com a na Instagrame:https://instagram.com/natalyadameova/

5 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks
1 PL holanské
1 ČL
200 g jemný odtučnený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme žĺtka, holandské kakao, prášok do pečiva.

  2. 2

    Rozotrieme na papier na pečenie a dáme piecť, kým sa cesto "nevysuší".

  3. 3

    Počkáme kým cesto vychladne, odlepíme ho z pečiaceho papiera. Potrieme ľubovoľnou plnkou. Ja najčastejšie používam tvaroh s ochuteným jogurtom, alebo džemom, ale môžete použiť aj kokos-je to na vás:). Potom už len klasicky zabalíme ako roládu a dáme ztuhnúť do chladničky :)

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Ahojte!
Tento receptik ma zachranil, lebo som mala takmer uplne prazdnu chladnicku, straaasnu chut na dobry zakusok a zaroven snahu nepribrat ;)
Mam len pripomienku, ze sa mi podarilo napiect pomerne slany korpus, mam kypriaci prasok od Marka&Spencera, mozno preto :(
Nemala som ani tvaroh, pouzila som japonske tofu - ODPORUCAM. Zmiesala som ho s bananom a struhanym kokosom. Dala som aj malu lyzicku medu, ale ta mozno ani nebola nutna. Do stredu este cely banan, tak som zvedava ci to prebije ten slansi korpus ;)
@tanickalc
To ma teší! Ani som si neuvedomila, že do toho receptu ide máličko surovín, čo má skoro každý doma. Mne zatiaľ nikdy nevyšiel slaný, ale skôr nahorklý-cesto ale vykompenzovalo sa to plnkou:) nad banánom som rozmýšľalala tiež, avšak nikdy sa mi tam nezmestil:D)

Pridaj komentár k receptu: