Ľahká kakaová roláda

nataly005 - bez fotkynataly005, 30. augusta 2015
Ľahká kakaová roláda
Foto: nataly005

Jesť sladkosti bez hocijakých výčitiek, čo je viac? Samozrejme, že si občas treba dopriať aj to nezdravé, ale na každodennú konzumáciu sú tu práve Zobraziť celý popisJesť sladkosti bez hocijakých výčitiek, čo je viac? Samozrejme, že si občas treba dopriať aj to nezdravé, ale na každodennú konzumáciu sú tu práve takéto dezerty! Viac receptov a fotiek nájdete na blogu: www.thenoela.blogspot.com a na Instagrame:https://instagram.com/natalyadameova/

5 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks
1 PL holanské
1 ČL
200 g jemný odtučnený




Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme žĺtka, holandské kakao, prášok do pečiva.

  2. 2

    Rozotrieme na papier na pečenie a dáme piecť, kým sa cesto "nevysuší".

  3. 3

    Počkáme kým cesto vychladne, odlepíme ho z pečiaceho papiera. Potrieme ľubovoľnou plnkou. Ja najčastejšie používam tvaroh s ochuteným jogurtom, alebo džemom, ale môžete použiť aj kokos-je to na vás:). Potom už len klasicky zabalíme ako roládu a dáme ztuhnúť do chladničky :)

Diskusia k receptu

tanickalc
Ahojte!
Tento receptik ma zachranil, lebo som mala takmer uplne prazdnu chladnicku, straaasnu chut na dobry zakusok a zaroven snahu nepribrat ;)
Mam len pripomienku, ze sa mi podarilo napiect pomerne slany korpus, mam kypriaci prasok od Marka&Spencera, mozno preto :(
Nemala som ani tvaroh, pouzila som japonske tofu - ODPORUCAM. Zmiesala som ho s bananom a struhanym kokosom. Dala som aj malu lyzicku medu, ale ta mozno ani nebola nutna. Do stredu este cely banan, tak som zvedava ci to prebije ten slansi korpus ;)
nataly005
@tanickalc
To ma teší! Ani som si neuvedomila, že do toho receptu ide máličko surovín, čo má skoro každý doma. Mne zatiaľ nikdy nevyšiel slaný, ale skôr nahorklý-cesto ale vykompenzovalo sa to plnkou:) nad banánom som rozmýšľalala tiež, avšak nikdy sa mi tam nezmestil:D)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia