Ľahká kakaová roláda
Autor receptu: nataly005
Jesť sladkosti bez hocijakých výčitiek, čo je viac? Samozrejme, že si občas treba dopriať aj to nezdravé, ale na každodennú konzumáciu sú tu práve takéto dezerty!
Viac receptov a fotiek nájdete na blogu: www.thenoela.blogspot.com a na Instagrame:https://instagram.com/natalyadameova/
5 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme žĺtka, holandské kakao, prášok do pečiva.
- Rozotrieme na papier na pečenie a dáme piecť, kým sa cesto "nevysuší".
- Počkáme kým cesto vychladne, odlepíme ho z pečiaceho papiera. Potrieme ľubovoľnou plnkou. Ja najčastejšie používam tvaroh s ochuteným jogurtom, alebo džemom, ale môžete použiť aj kokos-je to na vás:).
Potom už len klasicky zabalíme ako roládu a dáme ztuhnúť do chladničky :)