...
Suroviny
| 4 |
|
| 4 lyžice |
|
| 4 lyžice |
|
| 1/4 |
|
| 50 ml |
|
| Krem: | |
| 500 ml |
|
| 4 |
|
| 4 lyžice |
|
| 2 |
|
| 250 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 250 ml |
|
| na postruhanie |
|
Postup
-
1
Bielky vyšlháme s cukrom a postupne pridáme múku s práškom o pečiva.Cesto rozotriemem na vmastený múkou posypaný plech a upečieme.Ešte horúce ho pokvapkáme vlažným mliekom.
- 2
V mlieku rozmišame žltky, cukor a zlatý klas.Uvaríme hustú kašu a keď vychladne vmiešame do nej maslo.Krém vyšlaháme,rozdelíme na polovice a do jednej primiešame kakao.
- 3
Na cesto natrieme vanilkový krém a naň kakaový. Šlahačku vyšlaháme (najlepšie so stužovačom) a ozdobíme ňou povrch koláča. Nakoniec ho ozdobíme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu