Foto: nikoollka
...
Suroviny
4 |
|
4 lyžice |
|
4 lyžice |
|
1/4 |
|
50 ml |
|
Krem: | |
500 ml |
|
4 |
|
4 lyžice |
|
2 |
|
250 g |
|
2 lyžice |
|
250 ml |
|
na postruhanie |
|
Postup
-
1
Bielky vyšlháme s cukrom a postupne pridáme múku s práškom o pečiva.Cesto rozotriemem na vmastený múkou posypaný plech a upečieme.Ešte horúce ho pokvapkáme vlažným mliekom.
- 2
V mlieku rozmišame žltky, cukor a zlatý klas.Uvaríme hustú kašu a keď vychladne vmiešame do nej maslo.Krém vyšlaháme,rozdelíme na polovice a do jednej primiešame kakao.
- 3
Na cesto natrieme vanilkový krém a naň kakaový. Šlahačku vyšlaháme (najlepšie so stužovačom) a ozdobíme ňou povrch koláča. Nakoniec ho ozdobíme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu