Foto: danielka1
toto je náš rodinný recept,ktorý ako prvá používala tatova krstná mama.každý kto ho robí si tam však pridá niečo svoje.káva je veľmi jednoduchá a Zobraziť celý popistoto je náš rodinný recept,ktorý ako prvá používala tatova krstná mama.každý kto ho robí si tam však pridá niečo svoje.káva je veľmi jednoduchá a trochu netradičná, no zaujímavá.
porcia
príprava
Postup
-
1
do šejkera (ja používam aj zaváraninový pohár s dobrým uzáverom) nasypeme dve lyžičky rozpustnej kávy(mala by vytvárať hustú penu,podľa mňa je najlepšia jacobs velvet) pridáme cukor a 100-150 ml vody(podľa toho či chcete silnejšiu alebo slabšiu kávu).
- 2
uzavrieme šejker a dobre zatrepeme(je to lepšie trepať dlhšie aj 2min.),keď sa káva úplne zmení na penu je to hotové.
- 3
do väčšieho sklenného pohára nalejeme najprv penu,potom trochu mlieka a dolejeme zvyšnou kávou zo šejkera.vrch môžeme posypať vanilkovým cukrom alebo škoricou.pijeme so slamkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu