Ľadová káva

Autor receptu: danielka1

toto je náš rodinný recept,ktorý ako prvá používala tatova krstná mama.každý kto ho robí si tam však pridá niečo svoje.káva je veľmi jednoduchá a trochu netradičná, no zaujímavá.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. do šejkera (ja používam aj zaváraninový pohár s dobrým uzáverom) nasypeme dve lyžičky rozpustnej kávy(mala by vytvárať hustú penu,podľa mňa je najlepšia jacobs velvet) pridáme cukor a 100-150 ml vody(podľa toho či chcete silnejšiu alebo slabšiu kávu).
  2. uzavrieme šejker a dobre zatrepeme(je to lepšie trepať dlhšie aj 2min.),keď sa káva úplne zmení na penu je to hotové.
  3. do väčšieho sklenného pohára nalejeme najprv penu,potom trochu mlieka a dolejeme zvyšnou kávou zo šejkera.vrch môžeme posypať vanilkovým cukrom alebo škoricou.pijeme so slamkou.