Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 6. augusta 2009
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 6. augusta 2009
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď suroviny - mliečnu s 20 g smotany a horkú s 25 g smotany). Nalejeme do formy postupne za sebou. Nalejeme a necháme vychladnúť prvú vrstvu. Následne nalejeme ďalšiu a postup opakujeme.
- 2
Príprava pyré: jablká uvaríme domäkka, rozmixujeme. Podľa chuti pridáme cukor, vanilkový struk (prip. vanilkový cukor) a šťavu z 2 citrónov - tak, aby sme zachovali tuhú konzistenciu pyré.
- 3
Ľadovú terinu po stuhnutí nakrájame na kúsky a ozdobíme jablkovým pyré podľa fantázie.
- 4
Náš tip: Pri príprave tohto dezertu treba použiť kvalitnú čokoládu s vyšším percentuálnym obsahom kakaa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako sa robí ten krúžok?