Ľadová čokoládová terina s jablkovým pyré

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Postup

  1. Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou šľahačkou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou, ktorú potom nalejeme do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na 1,5 hodiny do chladničky stuhnúť.
  2. Rovnakým spôsobom pripravíme bielu a nakoniec mliečnu čokoládu (vrstvíme ich na seba). Dáme na noc do mrazničky a druhý deň terinu nakrájame na plátky nožom, ktorý namáčame do horúcej vody. Jablkové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme maslo a škoricu. Olúpane a rozštvrtené jablká bez jadrovníkov dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme asi 20 minút v rúre rozohriatej na 180 °C do mäkka.
  3. Potom jablká vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetovú šťavu a všetko spolu dôkladne rozmixujeme.