Lacné makové rožteky
Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 11. augusta 2011
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 11. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
18-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a pokrájame na štvorce.
- 2
Na každý štvorec dáme makovú plnku (mak zmiešame s cukrom a sparíme horúcim mliekom), štvorce zvinieme a vytvarujeme rožteky.
- 3
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (môžeme ich potrieť žĺtkom, ak nie, tak po upečení posypať cukrom). Pečieme pri teplote 180 oC 18 až 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu