Lacné makové rožteky

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 11. augusta 2011 12:05
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Lacné makové rožtekyFoto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
10 min
príprava
18-25 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
170 g, najemno postrúhanej
2 PL
1/2 KL
Plnka:
200 g
200 g
1 dl
40 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a pokrájame na štvorce.

  2. 2

    Na každý štvorec dáme makovú plnku (mak zmiešame s cukrom a sparíme horúcim mliekom), štvorce zvinieme a vytvarujeme rožteky.

  3. 3

    Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (môžeme ich potrieť žĺtkom, ak nie, tak po upečení posypať cukrom). Pečieme pri teplote 180 oC 18 až 25 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist