Lacné makové rožteky

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 11. augusta 2011
Lacné makové rožteky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
10 minút
príprava
18-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
170 g, najemno postrúhanej
2 PL
1/2 KL
Plnka:
200 g
200 g
1 dl
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a pokrájame na štvorce.

  2. 2

    Na každý štvorec dáme makovú plnku (mak zmiešame s cukrom a sparíme horúcim mliekom), štvorce zvinieme a vytvarujeme rožteky.

  3. 3

    Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (môžeme ich potrieť žĺtkom, ak nie, tak po upečení posypať cukrom). Pečieme pri teplote 180 oC 18 až 25 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
robievam ... je to výborné ... ja ale robím šatôčky ... menej piplačky hi.. hi ..