Kysnutý závin plnený pudingom

Autor receptu: olinecka

Robim ho veľmi rada ,pri pečeni sa mi vracaju spomienky na detstvo,keď som netrpezlivo čakala kedy bude hotovy.

3 záviny
porcie
80 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Muku preosejeme pridame cukor,soľ podľa chuti ,prašok do pečiva.Do vlažného mlieka dame PL cukru trocha soli a rozdrobime droždie,ktore nechame podkysnuť asi 5 -10 minut.Kvasok vylejeme do pripravenej muky pridame vajce ,olej.Všetko dobre vypracujeme v hlbšej mise.Cesto bude dobre urobene keď sa nelepi a robia sa bublinky.Vypracovane cesto trocha pomučime a zakryte dame kysnuť na teple miesto asi 1 hodinu.
  2. Z mlieka ,cukru a zlatych klasou urobime puding ,ktory nechame vychladnúť.Vykysnute cesto dame na pomučenu dosku a rozdelime na tri rovnake časti,ktore rozvaľkame natenko naplnime kremom zrolujeme .Môžeme plniť orechami ,lekvarom,tvarohom,rôzne.Plech vymastime a poukladame naň pripravene rožky,ktore potrieme rozšľahanym žltkom a olejom.Ruru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35 minut do zlatova.
  3. Po upečeni ešte horúce potrieme zľahka olejom tak vydržia dlhšie mäkke.(Keď vydržia).