Kysnutý slivkový koláč s drobenkou fotorecept

danculka - fotkadanculka, 21. januára 2011
Kysnutý slivkový koláč s drobenkou (fotorecept)
Foto: danculka
60 minút
príprava

Suroviny

500g štipka soli do cesta
3dl vlažné
1/2 kocky
80g
2 celé
100g
2 poháre
drobenka:
10pl
10pl
12pl
1ks




Postup

  1. 1

    Klasická príprava kysnutého cesta,z mlieka cukru droždia pripravíme kvások potom s ním zamiesime cesto a necháme nakysnúť ,počas kysnutia si pripravíme drobenku...

    Kysnutý slivkový koláč s drobenkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z ingrediencií na drobenku , rozmiešaním sa vytvoria drobné žmolky,čiže drobenka..

    Kysnutý slivkový koláč s drobenkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na vymastený plech ,dáme rozvaľkané kysnuté cesto,poukladáme slivkový kompót/ja mám zavárané polovičky/ ,kto má s kôstkami tak si ich vyberie a na povrch dá drobenku a šup s ním do trúby na 200 st. do ružova..

    Kysnutý slivkový koláč s drobenkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po upečení koláč necháme trošku vychladnúť a môžeme podávať...

    Kysnutý slivkový koláč s drobenkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

cica2
to je výborný koláčik, zbožňujem ho od môjho detstva :)....ukladám:)
vavan
ja robím taký istý len namiesto palmarínu dávam do cesta olej,ale môže to byť super aj s palmarínom.
evanaaa
Robievam v lete, ale dia verziu, aj taký je dobrý.
alexdidi
Môj najobľúbenejší kysnutý koláč...robím ho však s čerstvými slivkami ako sezónny koláč....
dorisa
Takýto koláčik a potom všetky jablkové, to sú moji favoriti na naj.... koláčiky.
danculka
Ďakujem,za komentáre,aj ja ho robím aj z čerstvých,ale prišiel nám na chuť teraz,a Meruška povedala,že k 12-im mesiačikom pre čerstvé nejde,aby som si dala kompót,ha,ha,ha,
remcula
Já taky dávám, co zrovna mám. Olej je moc fajn a ten mívám stále. Klasika, kterou máme rádi asi všichni.
torticka
Akurát dnes sme s mamou piekli koláč s drobenkou. Múku sme dali aj hladkú a dali sme aj tvaroh.
dida99
dia verzia sa dá urobiť, keď sa nahradí cukor Sorbitom. Je to prírodné sladidlo ale zásadne ho kupujem bez sacharínu, ten neznášam. Dá sa kúpiť čistý sorbit alebo s prídavkom sacharínu. V žiadnom prípade nedoporučujem pre diabetikov sladidlo, ktoré obsahuje aspartam !
orchidea
Môj najobľúbenejší kysnutý ovocný koláč. Robievam ho keď mám čerstvé slivky, s takými mi chutí najviac.
zinnajdha
ja robím posýpku s maslom... a keď je jej veľa, odložím do 3 dcl skleneného pohára, uzavriem a v chlaničke vydrží ? mesiac , aj viac.
naturea
Vyskusala som, lebo som sa nan dlho chystala. Len miesto palmarinu som dala maslo, kedze nam viac chuti. Vyborny, skoro cely plech sme zjedli na posedenie. Vdaka za recept, ukladam.