Foto: stacy77777
Troška zmena..... Rozpis surovín je na 2 koláče.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
0,5 dl |
|
30 g |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
0,5 ČL |
|
50 g |
|
PLNKA: | |
2 ks (menšie) |
|
2 ks |
|
100 g |
|
120 g roztopené |
|
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások, po vykysnutí dáme do pripravenej múky s ostatnými surovinami,vymiesime cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
-
2
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé časti,spravíme bochníčky veľké cca 5x5cm.
-
3
Jabĺčka si nastrúhame na tenučké plátky, najlepšie obyčajnou škrabkou. Nepustia šťavu.
-
4
Malé bochníčky cesta všetky vyvaľkáme,postupne ukladáme do formy. Ja som mala tortovú, ale lepšia je keramická.Uložíme kúsok vyvaľkaného cesta,potrieme roztopeným maslom, poukladáme pár plátov jabĺk,posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami.
-
5
Takto opakujeme postup aj s ostatným cestom.
-
6
Ukladáme do kruhu,okolo celej formy.
-
7
Pečieme pomaličky, 10minút necháme ešte kysnúť v rúre na 50stupňoch, potom pridáme na 15minút na 120stupňov a dopekáme do zlatista na 170stupňoch.
-
8
Koláč v reze:
tak toto by aj potlesk chcelo...dalšie jednoduché surovinovo-zložité postupom-umelecké dielo...tak o toto by som sa mala pokúsiť-ved inak ho nemôžem "okúsiť"...ty nepošleš-to tu poznám-čo ochutnať bych tu chcela-toho mám už dlhý zoznam...:-)))
takejto som mienky:
šikovné ste-milé žienky...:-)))
teraz už kysnú v rúre a uvidím, čo z toho vznikne. Či najprv sa dávajú ako pizza a potom sa zakrývajú??? Úplný binec.