Kysnutý prekladaný koláč

Autor receptu: stacy77777

Troška zmena..... Rozpis surovín je na 2 koláče.

40
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások, po vykysnutí dáme do pripravenej múky s ostatnými surovinami,vymiesime cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na malé časti,spravíme bochníčky veľké cca 5x5cm.
  3. Jabĺčka si nastrúhame na tenučké plátky, najlepšie obyčajnou škrabkou. Nepustia šťavu.
  4. Malé bochníčky cesta všetky vyvaľkáme,postupne ukladáme do formy. Ja som mala tortovú, ale lepšia je keramická.Uložíme kúsok vyvaľkaného cesta,potrieme roztopeným maslom, poukladáme pár plátov jabĺk,posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami.
  5. Takto opakujeme postup aj s ostatným cestom.
  6. Ukladáme do kruhu,okolo celej formy.
  7. Pečieme pomaličky, 10minút necháme ešte kysnúť v rúre na 50stupňoch, potom pridáme na 15minút na 120stupňov a dopekáme do zlatista na 170stupňoch.
  8. Koláč v reze: