Kysnutý prekladaný koláč
Autor receptu: stacy77777
Troška zmena..... Rozpis surovín je na 2 koláče.
40 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások, po vykysnutí dáme do pripravenej múky s ostatnými surovinami,vymiesime cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na malé časti,spravíme bochníčky veľké cca 5x5cm.
- Jabĺčka si nastrúhame na tenučké plátky, najlepšie obyčajnou škrabkou. Nepustia šťavu.
- Malé bochníčky cesta všetky vyvaľkáme,postupne ukladáme do formy. Ja som mala tortovú, ale lepšia je keramická.Uložíme kúsok vyvaľkaného cesta,potrieme roztopeným maslom, poukladáme pár plátov jabĺk,posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami.
- Takto opakujeme postup aj s ostatným cestom.
- Ukladáme do kruhu,okolo celej formy.
- Pečieme pomaličky, 10minút necháme ešte kysnúť v rúre na 50stupňoch, potom pridáme na 15minút na 120stupňov a dopekáme do zlatista na 170stupňoch.
- Koláč v reze: