Niekde som videla takýto trochu vylepšený koláč môjho detstva a bola som celkom prekvapená, čo taká jedna prísada navyše dokáže.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 3 polievkové lyž. |
|
| 30 g |
|
| 250 ml, vlažné |
|
| 1 ks |
|
| 1 špic noža |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| plnka: | |
| 400 g, mrazené |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Najprv si spravíme kvások z mlieka, droždia a 1 lyžice cukru. Do misy preosejeme múky, pridáme zvyšok cukru, vanilku, kôru, vajce zmiešame s olejom, a spolu s kváskom dáme do múky a vypracujeme hladké polotuhé cesto. Necháme vykysnúť.
- 2
Plech veľký vymastíme maslom a cesto naň roztiahneme. Jogurty vymiešame s vajcom a nalejeme rovnomerne na cesto.
- 3
Na jogurt pohádžeme mrazené čučoriedky, posypeme mandľami a necháme ešte asi 10 minút podkysnúť. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Hotová pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-kysnute-cesto/2973-...
Trošku som pripiekla odspodu, ale famózny je ???
Ledva ostalo na raňajky ??