Foto: dada777
Cesto použité na tento koláč je univerzálne kysnutné cesto, dá sa použiť na prípravu rôznych kysnutých dobrôt. Koláč je vhodný pri bezmliečnej diéte Zobraziť celý popisCesto použité na tento koláč je univerzálne kysnutné cesto, dá sa použiť na prípravu rôznych kysnutých dobrôt. Koláč je vhodný pri bezmliečnej diéte a v ceste nepoužívam ani vajíčka, takže je použiteľné aj pri diéte bez vajec. Začína sezóna čerstvého ovocia a tak si tieto koláče môžeme vždy pripraviť s iným ovocím a pochutiť si.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z časti rastlinného mlieka, droždia, cukru a trochy múky pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť. Potom ho pridáme k ostatným surovinám a zamiesime si nelepivé cesto. Na miesenie môžeme použiť domácu pekáraň, nech nám uľahčí prácu. Z uvedeného množstva surovín pripravíte koláče na dva klasické plechy na pečenie.
- 2
Keď máme cesto hotové, rozdelíme ho na 2 polovice a každú rozvaľkáme na plech, necháme vykysnúť a po vykysnutí na ne pokladieme ovocie. Ja som použila kompótové višne, ale už začína sezóna čerstvého ovocia a budeme mať pestrý výber ovocia. Na vrch koláča môžeme použiť aj drobenku z masla (alebo oleja), cukru a polohrubej múky. Ja som tento koláč neposypala drobenkou, ale iba kryštálovým cukrom.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Koláč je lahodný a kysnuté cesto bez vajíčok je lahodné aj na druhý deň. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu