Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami fotorecept
Foto: eruska25
Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
20 g |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
1 štipka |
|
60 ml |
|
Maková plnka: | |
150 g |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Marhuľová plnka: | |
1 pohár |
|
Postup
-
1
V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.
- 3
Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch.
- 4
Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.
- 6
Nech sa páči.
- 2
Diskusia k receptu