Kysnutý koláč a lá hanácke buchty (fotorecept)

Autor receptu: petravoska

Rodinu prepadla veľká chuť na hanácke buchty, len sa mi ich nechcelo po jednej baliť. A tak mi napadlo...

6-8
porcií
70-80 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia, trochy cukru a múky si urobíme kvások, ktorý pridáme k ostatným surovinám na cesto a vymiesime tuhšie cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť približne na 40-50 min.
  2. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Na plech si položíme papier na pečenie a vykysnuté cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na cesto ukladáme tvaroh a slivkový lekvár vedľa seba. Necháme ešte 20-25 min podkysnúť na plechu.
  3. Nakoniec koláč posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili z masla, cukru a múky a dáme piecť na 180 stupňov na 20-25 min. podľa potreby.
  4. A tu je výsledok: