Kysnutý koláč a lá hanácke buchty (fotorecept)
Autor receptu: petravoska
Rodinu prepadla veľká chuť na hanácke buchty, len sa mi ich nechcelo po jednej baliť. A tak mi napadlo...
6-8 porcií |
70-80 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia, trochy cukru a múky si urobíme kvások, ktorý pridáme k ostatným surovinám na cesto a vymiesime tuhšie cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť približne na 40-50 min.
- Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Na plech si položíme papier na pečenie a vykysnuté cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na cesto ukladáme tvaroh a slivkový lekvár vedľa seba. Necháme ešte 20-25 min podkysnúť na plechu.
- Nakoniec koláč posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili z masla, cukru a múky a dáme piecť na 180 stupňov na 20-25 min. podľa potreby.
- A tu je výsledok: