Foto: anabela1
TA FOTKA JE VASA? REDAKCIA Každé prázdniny som trávila u mojej starej mamy a akože ináč, stará mama vyvárala a vypekala pre svoju vnučku. S Zobraziť celý popisTA FOTKA JE VASA? REDAKCIA Každé prázdniny som trávila u mojej starej mamy a akože ináč, stará mama vyvárala a vypekala pre svoju vnučku. S týmto závinom som sa stretla už aj inde a s rôznymi obmenami, ale len ten od starej mamy je pre mňa ten pravý a aj dnes si ho dám rada ku kávičke.
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
V malej mištičke zmiešame droždie s troškou cukru a vlažným mliekom. Zakryjeme a pol hodiny necháme napučať. Vo veľkej miske zmiešame múku, soľ, cukor. Pridáme žĺtok a trochu vlažného mlieka a napučaný kvások. Cesto vypracujeme rukou, kým sa nelepí na steny misky. Potom z neho vytvarujeme bochnicek, nechame v miske, poprasime mukou a misku. Potom ho necháme kysnúť na teplom mieste.
- 2
Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve rovnako veľké časti. Časť, ktorú si odložíme bokom, prikryjeme. Cesto rozvalkáme na plát.
- 3
Poprášime kakaom, kryštalovým cukrom a pokvapkáme vlažným mliekom.
- 4
Koláč zavinieme, konce založíme smerom pod koláč a uložíme ho na vymastený plech.
- 5
Koláč prepichneme niekoľkokrát vidličkou a potrieme roztopeným maslom.
- 6
Pečieme na 180 stupňov 30-40 minút. Hotový koláč znova potrieme aspoň 2x roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu