Kysnuté ovocné knedle

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do múky primiešame sušené droždie, pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme. Spracované cesto zľahka posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme dobre vykysnúť, pokojne aj 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a podľa veľkosti jahôd cesto narežeme na štvorce.
  2. Jahody do cesta dobre zabalíme a necháme ich ešte na doske dokysnúť asi 10–15 minút. Dávame ich variť do vriacej vody. Po 3 minútach varenia ich otočíme a o ďalšie 3 minúty skúsime, či sú už uvarené. Hotové ich prepichneme, aby z nich vyšla para a nezrazili sa.
  3. Môžeme ich potrieť maslom, aby sa nezlepili. Posypeme cukrom a tvarohom a polejeme maslom.