Kváskové perníčky fotorecept

siisa - fotkasiisa, 8. januára 2017
Kváskové perníčky (fotorecept)
Foto: siisa

Tento recept mám pripravený asi 3 týždne, ale pozabudla som nejako naň. Mala som už napečené a predvianočný zhon bol už o inom. Prerobila Zobraziť celý popisTento recept mám pripravený asi 3 týždne, ale pozabudla som nejako naň. Mala som už napečené a predvianočný zhon bol už o inom. Prerobila som ho na kváskový a tak som sa rozhodla, že sa s ním podelím aj s vami.

8-10 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
60 g
2 PL
80 g
1 rovná ČL
1 ČL
2 PL
20 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Zomelieme na jemno orechy a rozpustíme maslo. Do misy dáme najskôr všetky suché ingrediencie, pomiešame, pridáme zvyšok.

    Kváskové perníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracujeme cesto. Ak by sa cesto lepilo, treba pridať múku.

    Kváskové perníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto necháme odpočívať niekoľko hodín pri izbovej teplote vo fólii najmenej 2 hodiny. Ja som nechala 5 hodín. Môžeme ho dať aj na noc do chladničky.

    Kváskové perníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyberieme na dosku a rukou ho premiesime. Potom vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm. Múčime iba dosku, cesto sa dá vyvaľkať aj bez pomúčenia valčeka. Vaľkáme pomaly aby sme si ho nepotrhali.

    Kváskové perníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z cesta vykrajujeme tvary aké len chceme a ukladáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C tak 8 - 10 minút. Pozor, nie dlhšie, lebo perníčky stvrdnú.

    Kváskové perníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na pečenie si môžete zvoliť múku akú len chcete, ale musí byť hladká. Perníčky sa dajú zliepať rôznymi plnkami. Môžu sa potrieť polevou, čokoládou, zdobiť. Je na každom ako si zvolí. ✿ Dobrú chuť ! ✿

Diskusia k receptu

haji
Krása kvásková perníčková! Při pečení budu muset sedět u trouby, byla by mezinárodní škoda je škvrknout. Jeje, byly jistě výborné - není po nich ani vůně. Jsi šikulka, milá Simonko! Budou se hodit, nejen perníkových srdíček není nikdy dost! Hezký večer!
1x siisa
staja
Krásne ako vždy. Ten kvások bol rozkvasený ako keď ideme robiť kysnuté? Vyskúšam, keď podojedáme vianočné :)
1x siisa
chica114
Nádherné sú tie perníčky ihneď by som si zopár dala, slinky sa mi zbiehajú. No milá Siisa dám ti 5* :-)
1x siisa
siisa
@Haji (8.1.2017 18:21)

Milá @Haji , ďakujem veľmi pekne....tak pri nich treba poctivo sedieť, ale aj také do zalatova sú super, len zuby treba dobré mať :) Pekný večer
1x haji
siisa
@Staja (8.1.2017 18:46)

Kvások bol rozkvasený, piekla som chlebík a schválne som dala viacej rozkvasiť. Som rada, že vyskúšaš , ďakujem :)
siisa
@Kukulienka71 (8.1.2017 21:11)

Hehe, tiež som pozerala na tú farbu a nechápala som :) Ale ražná múka je tmavá, kokosový cukor je tmavý, orechy.....asi tak sa to udialo. Ďakujem za komentárik ♥
1x haji
mitzy
Krásne perníčky! Neohrdla by som ani v lete! Nieto tri týždne po Vianociach ;) Vzala by som si ich do lesa a zjedla v tieni stromov.
1x siisa
siisa
@Mitzy (9.1.2017 12:58)

Hehe, veru nech už je ten les súci na sedenie a pojedanie pod ním :) Ďakujem za komentárik :)
jack
Ahoj milá Siisa.Ako stále,niet čo dodať,ale....mám dotaz,tie perníčky nezmäknú keď postoja?Ja len preto lebo si tam v.nejakej odpovedi písala,že treba mať dobré zúbky.Hádam po nejakom čase...♡♡♡♡♡.
1x siisa
siisa
@Izabella929 - ďakujem veľmi pekne :)
@Jack - musím sa priznať, že túto skúsenosť nemám, robila som ich prvýkrát, ale aj na druhý deň boli mäkké, len ich treba uskladniť v dóze...sú mäkké hneď keď sa upečú, len ich netreba vypiecť do zlatohneda, stačí aby sa len upiekli...ďakujem za milý komentárik ♥
@Kecemis - ďakujem veľmi pekne :)

siisa
@Monty469 (10.1.2017 19:44)

Milá @Monty469 , ani kvások im na chuti neubral, takže chutia veľmi dobre. A ani práca s nimi nebola :) ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia