Foto: siisa
Tento recept mám pripravený asi 3 týždne, ale pozabudla som nejako naň. Mala som už napečené a predvianočný zhon bol už o inom. Prerobila Zobraziť celý popisTento recept mám pripravený asi 3 týždne, ale pozabudla som nejako naň. Mala som už napečené a predvianočný zhon bol už o inom. Prerobila som ho na kváskový a tak som sa rozhodla, že sa s ním podelím aj s vami.
na 190 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Zomelieme na jemno orechy a rozpustíme maslo. Do misy dáme najskôr všetky suché ingrediencie, pomiešame, pridáme zvyšok.
-
2
Spracujeme cesto. Ak by sa cesto lepilo, treba pridať múku.
-
3
Cesto necháme odpočívať niekoľko hodín pri izbovej teplote vo fólii najmenej 2 hodiny. Ja som nechala 5 hodín. Môžeme ho dať aj na noc do chladničky.
-
4
Cesto vyberieme na dosku a rukou ho premiesime. Potom vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm. Múčime iba dosku, cesto sa dá vyvaľkať aj bez pomúčenia valčeka. Vaľkáme pomaly aby sme si ho nepotrhali.
-
5
Z cesta vykrajujeme tvary aké len chceme a ukladáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C tak 8 - 10 minút. Pozor, nie dlhšie, lebo perníčky stvrdnú.
-
6
Na pečenie si môžete zvoliť múku akú len chcete, ale musí byť hladká. Perníčky sa dajú zliepať rôznymi plnkami. Môžu sa potrieť polevou, čokoládou, zdobiť. Je na každom ako si zvolí. ✿ Dobrú chuť ! ✿
Milá @Haji , ďakujem veľmi pekne....tak pri nich treba poctivo sedieť, ale aj také do zalatova sú super, len zuby treba dobré mať :) Pekný večer
Kvások bol rozkvasený, piekla som chlebík a schválne som dala viacej rozkvasiť. Som rada, že vyskúšaš , ďakujem :)
Ďakujem veľmi pekne milá @Chcia114 :)
Nedávala si do nich kakao?
✿ Ďakujem :) ✿
Hehe, tiež som pozerala na tú farbu a nechápala som :) Ale ražná múka je tmavá, kokosový cukor je tmavý, orechy.....asi tak sa to udialo. Ďakujem za komentárik ♥
Ďakujem veľmi pekne :)
Hehe, veru nech už je ten les súci na sedenie a pojedanie pod ním :) Ďakujem za komentárik :)
@Jack - musím sa priznať, že túto skúsenosť nemám, robila som ich prvýkrát, ale aj na druhý deň boli mäkké, len ich treba uskladniť v dóze...sú mäkké hneď keď sa upečú, len ich netreba vypiecť do zlatohneda, stačí aby sa len upiekli...ďakujem za milý komentárik ♥
@Kecemis - ďakujem veľmi pekne :)
Milá @Monty469 , ani kvások im na chuti neubral, takže chutia veľmi dobre. A ani práca s nimi nebola :) ďakujem :)