Kuriatkovo-dubáková omáčka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Jemná krémová omáčka, pomerne jednoduchá a pritom veľmi chutná.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Polovicu dubákov si pokrájame na drobno, namočíme do vody aspoň pol hodinu pred prípravou omáčky, druhú polovicu namočíme do vody v celku...
- ...kuriatka očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na panvici si rozpustíme maslo, dáme naň opekať na drobno nakrájanú cibuľu...
- ...pridáme nakrájané dubáky s vodou a chvíľku podusíme, potom rozmixujeme.
- Do tejto omáčky pridáme huby v celku aj s vodou a kuriatka, rozmarín aj víno, povaríme tak dlho, aby sa nám väčšina tekutiny odparila.
- Nakoniec pridáme žĺtok rozmiešaný v smotane, osolíme a opäť chvíľku povaríme.
- Omáčka sa hodí k mäsu, k cestovinám či k ryži. Podávala som ju s kuracím mäsom, do chrumkava opečenými zemiakmi zmiešanými s opraženou zeleninou (mrkva, pór, mladá fazuľka).