Kuriatkovo-dubáková omáčka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Jemná krémová omáčka, pomerne jednoduchá a pritom veľmi chutná.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Polovicu dubákov si pokrájame na drobno, namočíme do vody aspoň pol hodinu pred prípravou omáčky, druhú polovicu namočíme do vody v celku...
  2. ...kuriatka očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Na panvici si rozpustíme maslo, dáme naň opekať na drobno nakrájanú cibuľu...
  4. ...pridáme nakrájané dubáky s vodou a chvíľku podusíme, potom rozmixujeme.
  5. Do tejto omáčky pridáme huby v celku aj s vodou a kuriatka, rozmarín aj víno, povaríme tak dlho, aby sa nám väčšina tekutiny odparila.
  6. Nakoniec pridáme žĺtok rozmiešaný v smotane, osolíme a opäť chvíľku povaríme.
  7. Omáčka sa hodí k mäsu, k cestovinám či k ryži. Podávala som ju s kuracím mäsom, do chrumkava opečenými zemiakmi zmiešanými s opraženou zeleninou (mrkva, pór, mladá fazuľka).