Kuriatko vyprážané
Autor receptu: bedrunka
Ešte keď sme mali nejaký anglický kanál, tak som odsledovala " 2 old English ladies na motorke", ktoré varili v priamom prenose. A raz bolo toto super kurča. Odskúšala som ho druhý deň a odvtedy má vždy úspech. Môžu ho aj nejakí dietári. Nepotrebuješ veľa riadu, surovín a chutí náramne.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20 + 10 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté nôžky vložíš do väčšieho hrnca, zaleješ mliekom, posolíš, a prikryté varíš na slabšom plyne cca 20 minút.
Ak máte veľa nôh a málo mlieka, tak musíte aj obrátiť. Ak je všetkého akurát, tak s tým nič netreba robiť. Všetko v hrnci bude zapenené. Zato väčší hrniec, aby mlieko nekypelo von.
Keď sú nôžky mäkké, vyber ich zo zrazeného mlieka a nechaj na sitku odtiecť a vychladnúť.
- Vajíčka posoľ, rozhabarkuj v miske a vylej do mikroténového vrecka.
Do druhého mikroténu si vysyp múku a po jednom kuse hádž do neho nôžky a pekne ich tam ponatriasaj aby sa obalili. Múkou obalené nôžky po jednej vykúpeš v mikroténe s vajíčkami a ešte raz ich pohádžeš do múky a potom už len na panvicu s rozpáleným olejom. Zbytky s mikroténmi odhodíš a máš čistý kredenc.
- Skrátene a bez srandy - uvariť v mlieku, obaliť v múke -vo vajíčku a znovu v múke. Klasicky vypražiť, bez pokrievky. Sú chrumkavé a vo vnútri šťavnaté (nie surové ani krvavé).
Konzumovať teplé alebo studené, s kašou, šalátmi alebo len tak.
Veľmi rada ich robievam