Kuriatko vyprážané

Autor receptu: bedrunka

Ešte keď sme mali nejaký anglický kanál, tak som odsledovala " 2 old English ladies na motorke", ktoré varili v priamom prenose. A raz bolo toto super kurča. Odskúšala som ho druhý deň a odvtedy má vždy úspech. Môžu ho aj nejakí dietári. Nepotrebuješ veľa riadu, surovín a chutí náramne.

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 + 10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté nôžky vložíš do väčšieho hrnca, zaleješ mliekom, posolíš, a prikryté varíš na slabšom plyne cca 20 minút. Ak máte veľa nôh a málo mlieka, tak musíte aj obrátiť. Ak je všetkého akurát, tak s tým nič netreba robiť. Všetko v hrnci bude zapenené. Zato väčší hrniec, aby mlieko nekypelo von. Keď sú nôžky mäkké, vyber ich zo zrazeného mlieka a nechaj na sitku odtiecť a vychladnúť.
  2. Vajíčka posoľ, rozhabarkuj v miske a vylej do mikroténového vrecka. Do druhého mikroténu si vysyp múku a po jednom kuse hádž do neho nôžky a pekne ich tam ponatriasaj aby sa obalili. Múkou obalené nôžky po jednej vykúpeš v mikroténe s vajíčkami a ešte raz ich pohádžeš do múky a potom už len na panvicu s rozpáleným olejom. Zbytky s mikroténmi odhodíš a máš čistý kredenc.
  3. Skrátene a bez srandy - uvariť v mlieku, obaliť v múke -vo vajíčku a znovu v múke. Klasicky vypražiť, bez pokrievky. Sú chrumkavé a vo vnútri šťavnaté (nie surové ani krvavé). Konzumovať teplé alebo studené, s kašou, šalátmi alebo len tak. Veľmi rada ich robievam