Kuriatko na mede

lenkagalbi - fotkalenkagalbi, 3. marca 2013

lebo sa to k sebe nenormálne hodí :)

20 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
podľa potreby
2 PL
1 PL
1/5 PL
 (pečené kura, gyros alebo bylinky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polorozmrazené kura očistíme a naporcujeme. Ak je na kurati hrubá koža túto odstránime až na mäso.

  2. 2

    V hlbšom pekáči si pripravíme medovú marinádu. Nalejeme olej na vyplnenie dna ( ak by bolo málo neskôr dolejeme, takisto môžme použiť aj olivový olej). Do oleja dáme za dve poriadne polievkové lyžice medu, lyžicu kečupu a lyžicu a pol horčice. poriadne zamiešame aby sa med a olej pekne spojili. Nakoniec pridáme rôzne koreniny typu pečené kura, gyros alebo bylinky. Moc nesolíme a pridáme aj mleté čierne korenie. Môžme trochu zriediť horúcou vodou. Naporcované kura namočíme do marinády a dáme do chladničky na celú noc.

  3. 3

    Kura pečieme zhruba hodinu a pol a čo najčastejšie polievame marinádou. Najlepšie by bolo keby aspoň polovica kurčaťa v marináde "plávala". Podávame s ryžou, ktorú polejeme marinádou a s kompótom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
vcera som robila podobne, len bez kecupu a s cibulkou - mne chutilo nenormalne, ale mojmu priatelovi vobec... jelmu vsak nechuti takmer nic - asi prestanem varit pre neho, nech si je suchy chleba (problem je, zo on by v tom nevidel ziaden problem a este by sa cudoval, preco ja potrebujem teple jedlo kazdy den)... inak s tym kecupom to vyzera tiez dobre, asi vyskusam nabuduce pre seba :D

Pridaj komentár k receptu: