Kuriatko na mede

lenkagalbi - fotkalenkagalbi, 3. marca 2013 13:10
Ďalšie recepty »

lebo sa to k sebe nenormálne hodí :)

20 min
príprava
90 min
na 220 °C

Suroviny

1 ks
podľa potreby
2 PL
1 PL
1/5 PL
 (pečené kura, gyros alebo bylinky)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Polorozmrazené kura očistíme a naporcujeme. Ak je na kurati hrubá koža túto odstránime až na mäso.

  2. 2

    V hlbšom pekáči si pripravíme medovú marinádu. Nalejeme olej na vyplnenie dna ( ak by bolo málo neskôr dolejeme, takisto môžme použiť aj olivový olej). Do oleja dáme za dve poriadne polievkové lyžice medu, lyžicu kečupu a lyžicu a pol horčice. poriadne zamiešame aby sa med a olej pekne spojili. Nakoniec pridáme rôzne koreniny typu pečené kura, gyros alebo bylinky. Moc nesolíme a pridáme aj mleté čierne korenie. Môžme trochu zriediť horúcou vodou. Naporcované kura namočíme do marinády a dáme do chladničky na celú noc.

  3. 3

    Kura pečieme zhruba hodinu a pol a čo najčastejšie polievame marinádou. Najlepšie by bolo keby aspoň polovica kurčaťa v marináde "plávala". Podávame s ryžou, ktorú polejeme marinádou a s kompótom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist