Foto: ketty3811
Ja som robila kuracie stehná a celé kurča,ale môžeme použiť(napichať)akékoľvek mäso.
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny,ja som použila olej,víno,cesnak a korenie na kura,ale môžeme použiť rôzne,podľa svojej chuti.
-
2
Všetky prísady zmiešame a rozmixujeme.
-
3
Stehná rozložíme na plech a marinádu napicháme do mäsa.
-
4
Podlejeme vodou a záme piecť.Pečieme asi 1 hodinu a občas polievame výpekom.
-
5
Ja som to podávala so slovenskou ryžou.Na oleji osmažíme cibuľu,pridáme slov.ryžu,trochu orestujeme,podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút.
-
6
Takéto sme to mali v nedeľu s ryžou...
-
7
...a dnes na grile celé kuriatko.
Striekačka na korenie a marinádu
Skvele sa hodí na rýchle marinovanie mäsa všetkých druhov. S ňou marinádu vpravíte priamo do mäsa a ušetríte si tak zdĺhavé nakladanie. Výsledok bude však rovnako chutný a voňavý. Telo a ihla z ušľachtilej ocele 18/10. Ihlu je možné odskrutkovať. Priehľadná plastová vložka so stupnicou. Objem 40 ml. Je možné umývať v umývačke.
Cena: 8,99 Eur