Kurča a la Barrandov

Autor receptu: peter64

Ten to recept som si opísal s kuchárskej knihy ktorú vydal Peter Novotný.

Suroviny

Postup

  1. Kurča,či už zamrrznuté,alebo nie,vlož do ľubovoľnej,lež dosti veľkej nádoby a vracou vodou zalej,aby úplne ponorené bolo.Za ten čas,čo kurča rozmrzať,či sa iba tak v chladnucej vode vaľa a pritom skvele krehne a mäsičko jemnejšim sa stáva,uvar na plnku špagety.Tak ako inokedy,môžu však trochu nedovarené zostať,lebo v kurčati zmäknu tak či onak.Scedene špagety horucou vodou neprelievaj,labo žiaduce je,abysa lepili.Dodaj im chuti soľou,rozotretým cesnakom,pridaj na drobné kusky pokrajanú paprikovu salámu,či ešte lepšie čabianku,ktorá chutnú šťavičku pustí.Nezabudni njmenej jedno,ale ratšej dva vajcia do toho zmiešať.Touto plnkou naplň kurča,ktoré do pekáča vlož a do rozohriatej rúry upiecť daj.
  2. Prílohu v tomto prípade nech sú klasické hranolčeky,ktoré po fritovaní odkvapkať nechaj do misy nasyp.Posoľ a poriadne čerstvo rozdrveným majoránom posyp.Ked máš dolejem,že si toho majoránu už nasypal dosť,pridaj tohto vynikajúceho korenia ešte raz toľko.Ako další chuťový rozmer prilož na tanier zopár nakladaných cibuliek,nie však pôvodu balkanskeho,lebo ich tam zbytočne presáľajú.