Kuracie závitky so slivkami fotorecept

nanacel - fotkananacel, 10. februára 2012
Kuracie závitky so slivkami (fotorecept)
Foto: nanacel

Tento patrí definitívne k manželovým najobľúbenejším...on totiž "frčí na slivkách" ... viem, že sa ho ani nemusím pýtať, čo mám zasa raz variť, nakoľko Zobraziť celý popisTento patrí definitívne k manželovým najobľúbenejším...on totiž "frčí na slivkách" ... viem, že sa ho ani nemusím pýtať, čo mám zasa raz variť, nakoľko odpoveď bude : "Je mi to úplne jedno, hlavne niečo so slivkami" takže sladkých mäsových receptov mám v talári ešte pár :)

6
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

  (rezne)




Postup

  1. 1

    Kuracie rezne jemne naklepeme, na každý kúsok položíme plátok šunky, syra a 2-3 sušené slivky, podľa veľkosti reznov. Urobte si rezníky radšej väčšie, aby sa vám dobre balilo :) Ja rezníky potom spojím ihlami, osolím, okorením a posypem paprikou. Pre bezlaktózovú diétu môžeme syr vynechať alebo nahradiť bezlaktózovým.

    Kuracie závitky so slivkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Predtým ako ich dáte do rúry môžete ich ešte opiecť na panvici, aby sa mäsko zatiahlo...ale ide to aj bez toho... Takto vyzerajú závitky po upečení....približne 35 minút na 200 stupňoch.

    Kuracie závitky so slivkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si závitky na kolieska a môžeme podávať napríklad s opekanými zemiačikmi.

    Kuracie závitky so slivkami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pacik
toto mám veľmi rada a aj sušené slivky :-)
bejgi
to poznám, robievam to hlavne, keď je veľa sliviek a sladkého už doma majú dosť, je to fajnové, dobrý receptík :)
kata50
Je to vynikajúce ! Robím aj so sušenými marhuľami :-))
jarunka
Oooo...so susenymi marhulami to bude nieco pre mna. Musim vyskusat.
garanco
Veľmi dobre to vyzerá, iste aj tak dobre chutí! Príležitostne urobím:-))
(...až teraz som si všimla, že aj tento recept má dnes narodeniny, práve sme skončili oslavu narodenín časti našich Vodnárov....)
bablew89
Ja som mala raz túto špecialitku v reštike aj s medovo-horčicovou omáčkou, to spojenie ovocia, mäsa, sladkého medu a jemne ostrej dijonskej horčice je vynikajúce :) Recept som nezískala :(, ale skúšala som a podarilo sa mi podobné aj doma spraviť. Keď sa ponáhľam, tak z mäska nerobím závitky, ale ich len rovnako, ako máš ty ochutené preženiem po panvici a ku koncu k nim šupnem slivky (aby neboli mäkké ako blato :D) - hotové odložím nabok. Do výpeku pridám vývar (prípadne vodu), dijonsku horčicu a med (podľa chuti a množstva), osolím, okorením a zahustím. Omáčku robím chuťovo tak, aby bol výraznejší skôr med ako horčica, môj priateľ si toto jedlo nevie vynachváliť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia