Kuracie závitky s chrenovou vatou

Autor receptu: martina34

Je to recept na sllávnostnejšiu príležitosť, akou je určite aj Veľká Noc.

6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 250 °C

Postup

  1. Kuracie prsia si rozkrájame na plátky, ktoré posolíme a posypeme čili korením a na jemno posekaným rozmarínom. Na každý plátok uložíme kúsok syra, krabiu tyčinku a pásik červenej papriky. Takto pripravené zrolujeme a poukladáme na pekáč, ktorý si predom vymastíme olivovým olejom. Pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pečieme asi pol hodinku.
  2. Po pol hodinke vyberieme pekáč z rúry, odkryjeme, vložíme naspäť do rúry asi na 10 minút, ale už nie zakryté, aby sa výpek trochu odparil a mäsko sa trochu zapieklo. Ak je aj tak veľa výpeku, tak z neho odlejeme. Na závitky poukladáme zavárané marhule a zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievka: zmiešame si vajíčka s chreňom, štipkou soli, roztlačeným cesnakom a pridáme šľahačkovú smotanu a postrúhaný zvyšok syra.
  3. Odkryté vložíme opäť do rúry a za 10 minút je to hotové. Podávame so zeleninkou alebo pre tých, čo nedelia, môže byť slávnostná varianta - hranolky a ryža.