Kuracie tikka

Autor receptu: methi

Suroviny

Postup

  1. Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme suroviny na prvú marinádu (cesnak až citrónová šťava), dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky odležať.
  2. Po 2 hodinkách odpočinku k mäsu primiešame suroviny na druhú marinádu (jogurt až garam masala). Mäso v marináde necháme marinovať minimálne 24 hodín a viac. Mäso môžete napichať na špajle a ugrilovať bežne ako ste zvyknutí. Ja mám len piecku, ktorej výkon je max. 250st. takže som pekáč vystlala alobalom, ktorý som potrela olejom a mäso naň v jednej vrstve rozložila. Osolila.
  3. Piecku som vyhriala na maximum-250st. a mäso dala pod gril na 10 minút. Potom som kuracie kúsky obrátila a dogrilovala dohneda.