Kuracie stehná z mikrovlnky (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Dnes som bojovala s časom, tak som sa rozhodla, že obed pripravím v mikrovlnke, kde na prípravu stačí polovica času. K surovinám som nachystala aj fotoaparát, to pre prípad, že by sa mi podarilo uchloštiť niečo jedlé.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv treba pohľadať misu z varného skla, ktorá by sa zmestila do mikrovlnky a bez problémov sa v nej otáčala a do ktorej by sa vošli pripravené stehná. Našla som jednu, ktorá prvú podmienku splnila, druhú len čiastočne, lebo som tam tie stehná ledva narvala. Stehná som zbavila kože, rozdelila na hornú a dolnú časť a narezala ku kosti,aby sa dobre prepiekli. Osolila a okorenila som ich.
  2. Poukladala som ich do pripravenej misy.
  3. Aby to nebolo len také obyčajné kura, na každý kúsok som položila plátok moravského mäsa.
  4. Pre istotu som pridala nahrubo nastrúhaný údený syr a každý kúsok som poliala lyžicou smotany.
  5. Všetko som podliala približne 100 ml vody. Takže pripravené, stačí šupnúť do mikrovlnky. Najprv ale treba nájsť návod na používanie a zistiť ako vlastne zapnúť to kombinované varenie (tento bod platí len pre tých, čo podobne ako ja používajú mikrovlnku na varenie raz za päť rokov). Návod som preštudovala dôkladne, ale získala som len matnú predstavu. Návody sú asi pre zdatnejších borcov. Tak som to tam hodila, zapla výkon na 700W a nastavila čas na 25 minút. Nie že by som si myslela, že toľko presne bude treba na prípravu, viedlo ma to, že približne toľko času zostávalo do príchodu vnučiek. Nestačilo, mäso sa mi ešte zdalo trochu tvrdé, tak som pridala päť minút. Ako to dopadlo vidíte na obrázku pri recepte. Na moje prekvapenie to bolo naozaj chutné a hlavne rýchlo hotové. Dievčatá sa najedli a ja som už len vyčistila mikrovlnku, nakoniec sa ukázalo, že tá misa bola predsa len malá a časť šťavy skončila na otočnom tanieri a na dne.