Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami fotorecept
Foto: zuzanka1367
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks vykostené |
|
150 g |
|
200 ml |
|
|
|
Marináda na mäso: | |
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2-3 strúčiky |
|
Príloha: | |
400 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná pokrájame na kocky, pásiky...a dáme marinovať do dresingu, peperoncína a cesnaku. Ja som nechala celú noc.
-
2
Pripravíme si fazuľky, mäso vyberieme s chladničky, nech sa aklimatizuje...sušené paradajky nakrájame, taktiež aj fazuľky.
-
3
Dáme ich pariť do hrnca na 10-15 minút, medzi tým na oleji s paradajok prudšie opečieme mäso a osolíme ho, pridáme paradajky a paradajkovo-bazalkovú omáčku.
-
4
zmes spolu krátko povaríme, prípadne ešte dosolíme, alebo pridáme chilli papričky ak si to vaša chuť požaduje, naša si požadovala :-)
-
5
Fazuľky sú naparené, mäso hotové, môže sa obedovať...
Milá @finczi aký archivny recept si mi pripomenula, rada som inšpirovala, vďaka aj za lákavé foto...
Ďakujem za úpravu.