Kuracie stehná so šípkovým lekvárom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Takto urobené kuracie stehna je zmena zabehnutom rytme pečenia je to sladkastá chuť. Ako napísal jeden pán na Vareche prvý krát je to prvotina Zobraziť celý popisTakto urobené kuracie stehna je zmena zabehnutom rytme pečenia je to sladkastá chuť. Ako napísal jeden pán na Vareche prvý krát je to prvotina a na tretí krát je to starý rodinný recept. Takže takto aj tento recept vznikol, keď som potreboval spotrebovať šípkový lekvár.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kurací vývar ja som odrezal časti od chrbta, lebo to boli kuracie štvrte. Tie som s cesnakom a cibuľou dal vyvariť plus soľ a vegeta.
-
2
Kuracie stehna som nasolil a posypal s korením na divinu. Nechal asi pol hodinu postať nech mäso nasiakne.
-
3
Teraz som si pripravil šípkový lekvár, sojovú omáčku sladkú a ostrý kečup.
-
4
Podla množstvá napísaného v surovinách som v miske tieto tri suroviny zmiešal spolu. Túto zmes som perkom natrel celé stehna a dal zatiaľ na tanier.
-
5
Na pekáč ktorý pôde do rúry som očistenú cibuľu nakrájal na kolieska a vyložil ňou dno pekáča.
-
6
Na cibuľu som ukladal natreté stehna na každé dal plátok slaniny a pár plátkov cesnaku. Okolo stehien som ukladal nakrájanú papriku.
-
7
Tak som poukladal všetky stehna prikryl vrchnákom, zalial vývarom do 1/3 mäsa a dal piecť do rúry na 170°C na 100 - 120 minút. Podľa typu rúry. Viac som sa o to nestaral. Pozrel som to až po 110 minútach.
-
8
Počas pečenia so si uvaril zemiaky vodu zlial pridal maslo a riadne premiešal. Viac som do nich nedával nič, nechcel som aby prerazili chuť mäsa. Po prvom otvorení pekáča som zajasal nádhera hotovo. Dostatočne upečené a mäkké.
-
9
Stehna som preložil na tanier a výpek mixoval tyčovým mixérom, bola z neho omáčka dostatočne hustá.
-
10
Ide sa servírovať. Úvodný obrázok som som mal bez omáčky, len som k tomu použil slivkový kompót pýtal sam k tomuto jedlu. Toto jedlo je sladkej a pikantnej chuti. Takže želám dobrú chuť ak sa niekto rozhodne pre tento typ jedla. Dá sa tak pripraviť bažant, perlička a iné. A ešte foto z omáčkou.
Diskusia k receptu