Kuracie stehná s bylinkami - eintopf (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zasa som vymýšľala s bylinkami

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky som riadne umyla, pokrájala, dala som ich do pekáča, pridala som olej, soľ, rascu a rozmarín
  2. Zemiaky som premiešala a podliala troškou vody, lepší by bol vývar, ale nemala som
  3. Do misky som si urobila marinádu z uvedených surovín
  4. Stehná som z oboch strán napatlala marinádou a uložila na zemiaky, medzi ne som postrkala lístky šalvie, ak by sa mäso marinovalo dlhšie pred pečením, marinádu nesoliť, osoliť až tesne pred pečením
  5. Piekla som zakryté na 200° kým sú zemiaky mäkké, čo bolo cca 45 min., potom som piekla ešte odokryté asi 15 min.
  6. Hotovo, jedli sme k tomu zelený šalát