Kuracie stehná s bylinkami - eintopf (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Zasa som vymýšľala s bylinkami
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky som riadne umyla, pokrájala, dala som ich do pekáča, pridala som olej, soľ, rascu a rozmarín
- Zemiaky som premiešala a podliala troškou vody, lepší by bol vývar, ale nemala som
- Do misky som si urobila marinádu z uvedených surovín
- Stehná som z oboch strán napatlala marinádou a uložila na zemiaky, medzi ne som postrkala lístky šalvie, ak by sa mäso marinovalo dlhšie pred pečením, marinádu nesoliť, osoliť až tesne pred pečením
- Piekla som zakryté na 200° kým sú zemiaky mäkké, čo bolo cca 45 min., potom som piekla ešte odokryté asi 15 min.
- Hotovo, jedli sme k tomu zelený šalát