Kuracie stehienka s cesnakom a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehná umyjeme, očistíme, soľou a čiernym korením dôkladne premasírujeme. Do zapekacej misy alebo do pekáča vlejeme olej, citrónovú šťavu a pol decilitra vody alebo vývaru. Stehienka vložíme do základu.
  2. Očistenú mrkvu, cibuľu a petržlen nakrájame na menšie kúsky. Pomiešame s citrónovou kôrou a celé pridáme k stehienkam. Neošúpané hlavičky cesnaku umyjeme a rozkrájame na polovice. Pridáme k stehienkam.
  3. Prikryjeme a pečieme v rúre pri teplote 230 °C asi 45–50 minút. Pekáč odkryjeme a mäso pečieme ešte 10 minút do zlatista. Podávame s maslovými varenými zemiakmi alebo s pyré.