Kuracie soté v špenátovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

Pochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak sa snažím vymýšľať spôsoby ako ho spracovať........a toto je jeden z nich.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle si speníme pretlačený cesnak a pridáme 8 kúskov porcovaného mrazeného špenátu a chvíľu pražíme.
  2. Podlejeme vodou, osolíme, zakryjeme a varíme.
  3. Medzitým ako sa varí špenát, si nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, ktoré opražíme na olivovom oleji, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme
  4. Uvarený špenát stiahneme z variča. Pridáme smotanu a rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Pridáme kuracie kúsky a chvíľu spolu varíme.
  6. Vriacu zmes zahustíme v mlieku rozmiešanou múkou. Chvíľu povaríme a podávame s cestovinami.
  7. Dobrú chuť!