Kuracie soté v špenátovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
Pochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak sa snažím vymýšľať spôsoby ako ho spracovať........a toto je jeden z nich.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle si speníme pretlačený cesnak a pridáme 8 kúskov porcovaného mrazeného špenátu a chvíľu pražíme.
- Podlejeme vodou, osolíme, zakryjeme a varíme.
- Medzitým ako sa varí špenát, si nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, ktoré opražíme na olivovom oleji, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme
- Uvarený špenát stiahneme z variča. Pridáme smotanu a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme kuracie kúsky a chvíľu spolu varíme.
- Vriacu zmes zahustíme v mlieku rozmiešanou múkou. Chvíľu povaríme a podávame s cestovinami.
- Dobrú chuť!