Kuracie soté na grécky spôsob

alienska8 - bez fotkyalienska8, 1. júla 2012

Už ani neviem kde som sa k tomuto receptu prvý krát dostala, je to však moja najobľúbenejšia večera po dlhom únavnom pracovnom dni. Trošku Zobraziť celý popisUž ani neviem kde som sa k tomuto receptu prvý krát dostala, je to však moja najobľúbenejšia večera po dlhom únavnom pracovnom dni. Trošku som si ho za tie roky vylepšila podľa vlastnej chuti. Je nenáročný a veľmi chutný.

3-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme a nakrájame buď na slížiky alebo tenšie plátky. Rozohrejeme panvicu s troškou oleja. (Ja robím s olivovým ale každý ako uzná za vhodné). Mäso sprudka opekáme, osolíme ho a okoreníme čiernym korením.

  2. 2

    Keď máme mäsko opečené pridáme kyslú smotanu, opaprikujeme, prikryjeme a necháme na miernejšom ohni asi 10 minút, nech sa tá smotanka vpije do mäska. Bude vláčnejšie, jemnejšie a chutnejšie. Vytvorí sa nám tak aj dobrá štavička. Kým sa nám to bude dusiť, nakrájame si cibuľu na pásiky a pretlačíme alebo nastrúhame cesnak na drobno.

  3. 3

    Panvicu po 10 minútach môžeme odokryť, hodiť tam cibuľu a cesnak, dobre premiešať a necháme nech nám cibuľka zmäkne. Nakoniec pridáme oregáno a maslo necháme pekne rozpustiť. Potom ochutnáme :) a keď je už mäsko dobré môžeme servírovať.

  4. 4

    Ja to podávam vždy s ryžou a ryžu posýpam zaziky, ale to už je chuť na každom z Vás. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja si recept ukladám páči sa mi, miesto oregana by som možno dala pažítku radšej, ale niekedy urobím, mám v zásobe kuracie prsia.
alienska8
:D:D hej korením :D ale len ryžu, môžu byť trošku divné chute ako napríklad aj moje obľúbené: Vianočka, maslo, reďkovka a posolené mňam :)
vanilka111
divné chute niekedy robia zázraky, ja nezjem kiwi samotné ani kus za rok,ale ne čerstvý chlieb tresku a na to plátky kiwi-mňam :-D
tiginko
tak @vanilka111 to je fakt neuveriteľná kombinácia, by ma zaujímalo, ako niekoho môže vôbec také niečo napadnúť dať dokopy :-) :-)
cyrinise
Ľahký a rýchly recept. Páči sa mi aj to ze možem obmenit koreniny a chuť bude iná. Tentoraz som sa pridrziavala receptu, bolo to velmi chutné. :) Ďakujem
retina
zo včera mi zostala masť zo slaninky na bryndzové halušky, tak som ju použil, nakoniec som pristrúhal jemný syrček a podával s haluškami čo sa včera nezjedli. mňamka, ďakujú ti za recept traja statní chlapi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia