Kuracie soté na grécky spôsob

Autor receptu: alienska8

Už ani neviem kde som sa k tomuto receptu prvý krát dostala, je to však moja najobľúbenejšia večera po dlhom únavnom pracovnom dni. Trošku som si ho za tie roky vylepšila podľa vlastnej chuti. Je nenáročný a veľmi chutný.

3-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame buď na slížiky alebo tenšie plátky. Rozohrejeme panvicu s troškou oleja. (Ja robím s olivovým ale každý ako uzná za vhodné). Mäso sprudka opekáme, osolíme ho a okoreníme čiernym korením.
  2. Keď máme mäsko opečené pridáme kyslú smotanu, opaprikujeme, prikryjeme a necháme na miernejšom ohni asi 10 minút, nech sa tá smotanka vpije do mäska. Bude vláčnejšie, jemnejšie a chutnejšie. Vytvorí sa nám tak aj dobrá štavička. Kým sa nám to bude dusiť, nakrájame si cibuľu na pásiky a pretlačíme alebo nastrúhame cesnak na drobno.
  3. Panvicu po 10 minútach môžeme odokryť, hodiť tam cibuľu a cesnak, dobre premiešať a necháme nech nám cibuľka zmäkne. Nakoniec pridáme oregáno a maslo necháme pekne rozpustiť. Potom ochutnáme :) a keď je už mäsko dobré môžeme servírovať.
  4. Ja to podávam vždy s ryžou a ryžu posýpam zaziky, ale to už je chuť na každom z Vás. Prajem dobrú chuť.