Kuracie satay s pálivým dipom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený
pokrm v Indonézii.
Pripravuje sa z rôznych
druhov mäsa, napr.
z kuracieho, králičieho či
kozieho. Satay sa rozšíril
do celého sveta.
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na dlhé pásiky. Nakrájané
mäso osolíme, pridáme sójovú omáčku
a šťavu z limetky. Necháme marinovať aspoň
1 hodinu.

- Dip: Majonézu premiešame s kečupom, pridáme
červené víno a nasekanú čili papričku,
dochutíme soľou.
- Kuracie mäso napicháme na drevené alebo
kovové špajle a opečieme na panvici alebo na
grile z obidvoch strán.

