Kuracie satay s pálivým dipom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr. z kuracieho, králičieho či kozieho. Satay sa rozšíril do celého sveta.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na dlhé pásiky. Nakrájané mäso osolíme, pridáme sójovú omáčku a šťavu z limetky. Necháme marinovať aspoň 1 hodinu.

  2. Dip: Majonézu premiešame s kečupom, pridáme červené víno a nasekanú čili papričku, dochutíme soľou.
  3. Kuracie mäso napicháme na drevené alebo kovové špajle a opečieme na panvici alebo na grile z obidvoch strán.