Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom fotorecept

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 29. septembra 2010
Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom (fotorecept)
Foto: zuzu1986

Inšpiráciu som načerpala tu :-) len som si to trošku svojsky upravila.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200-250 °C

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Baklažán nakrájame na stredne hrubé plátky,osolíme a necháme "vypotiť". Kuracie prsia nakrájame na rezne, vyklepeme a z oboch strán poprášime bazalkou.

    Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich z každej strany prudko opražíme na oleji. Baklažán osušíme.

    Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech poukladáme kuracinku a na to ukladáme kolieska baklažánu, ktorý z oboch strán potrieme "omáčkou". Tú si urobíme tak,že zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak,soľ,korenie a olivový olej.

    Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec na každý rezník uložíme plátok syra. A šup do rúry :-) Pečieme cca 20 minút na 200 až 250 st.

    Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som zvolila ryžu a zeleninový šalátik. Ale myslím,že aj hranolky by sa k tomu hodili...veď vyskúšajte a dajte vedieť ;-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Moc hezký recept. Já mám s lilkem(baklažánem) jen malé zkušenosti. Pouze jednou jsem ho obalila v česnekovém těstíčku a usmažila. Měl doma docela úspěch.
Toto jedlo som jedla v jednej reštike a hneď ma chytilo. Malý rozdiel bol len v syre - bola tam použitá Niva, alebo iný syr s modrou plesňou. No úžasné. Robila som to aj pre návštevu, tiež boli nadšení.

Pridaj komentár k receptu: