Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.
Foto: martamm
Týmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, Zobraziť celý popisTýmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, že nám veľmi chutilo, preto ponúkam recept aj Vám na vyskúšanie.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou vňaťkou
-
2
prikryjeme plátkami šunky, pridáme "špalík" eidamu
-
3
zrolujeme, obalíme v prosciutte, upevníme špáradlami, uložíme do pekáčika.
-
4
Prikryjeme alobalom, nepodlievame, pustí šťavu... Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme prikryté 30-35 minút, to už sa kuchyňou nesie úžasná vôňa pripravovaného pokrmu, potom odokryjeme, stiahneme teplotu na 200 stupňova a pečieme ešte 10 minút. Hotové servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti. Ja som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom...
podľa toho ako to vyzerá na obrázku, je to Schwarzwaldská šunka ktorá je pripravená z bravčového mäsa ktoré sa najskôr natiera zmesou bylín a potom sa údi na jedľovom dreve.
Prosciutto je talianske slovo, a zjednodušene povedané je to v kontrolovaných podmienkach sušené mäso
napríklad:
www.prosciuttodiparma.com/it_IT/home...
Tvoje jedlo sa mi pozdava.Aj ja rad robim taketo jedla
kedze obmenovanim surovin nam vlastne vznikne
uz ine jedlo nove jedlo nove chute.Dakujem ze si mi
pripomenula.Ale aj tak si ma chitila tým,že plech sa
nemastí,ale asi preto,že šunka a meso pustia štavu
a samotná tepelná úprava je krátka a nestihne sa zatial meso pripáliť.Dobre, som rád,že som prišiel k ďalšiemu
poznaniu.Ď