Kuracie prsia so silnou vínnou redukciou na rukolovom hniezde s kukuričnou polentou

chutimi - fotkachutimi, 10. mája 2012
Kuracie prsia so silnou vínnou redukciou na rukolovom hniezde s kukuričnou polentou
Foto: chutimi

Veľmi chutné, zdravé jedlo, ktoré zasýti a je veľmi rýchlo pripravené. Hodí sa na každú príležitosť (obed alebo večera), pretože pri správnom servírovaní pôsobí netradične, no je relatívne lacné. Farebne je tiež veľmi vyvážené a svieže.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
75 g
10 g
0,1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravte si kuracie prsia - umyte, osoľte, okoreňte. Pokiaľ sú hrubé, prekrojte ich horizontálne. Koreňte ideálne čerstvo namletým čiernym korením.

  2. 2

    Urobte si polentu. Do hrnca dajte zovrieť 3dcl osolenej vody. (Pomer krupica:voda je 1:3 až 1-4). Po zovretí prisýpajte pomaly za stáleho miešania kukuričnú krupicu. Miešajte kým polenta nezhustne (niekoľko minút) na hustú hmotu, ktorá sa odlepuje od vnútra hrnca. Potom ju dajte napr. do šálky a nechajte trochu vychladnúť.

  3. 3

    Pripravte mäso. Osmahnite pripravené kuracie prsia na panvici na troške oleja. Nevysušte ho. Poznámka: kuracie mäso môžete nahradiť morčacím alebo aj bažantím

  4. 4

    Pripravte redukciu z červeného vína. Keď je mäso hotové, odložte ho a na panvici nechajte rozpustiť maslo. Do masla prilejte dobré červené víno (ideálne cabernet s., alibernet alebo iné ťažšie víno). Okoreňte, osoľte a nechajte zredukovať.

  5. 5

    Servírujte. Na tanieri urobte z umytej rukoly "hniezdo." Rukolu jemne prelejte balsamicom a okoreňte. O hniezdo oprite mäso. Polentu vyklopte zo šálky / formy. Mäso a tanier prelejte redukciou z červeného vína. Jedlo môžete dozdobiť petržlenovou vňaťou a bylinkami.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: