Kuracie prsia so silnou vínnou redukciou na rukolovom hniezde s kukuričnou polentou

Autor receptu: chutimi

Veľmi chutné, zdravé jedlo, ktoré zasýti a je veľmi rýchlo pripravené. Hodí sa na každú príležitosť (obed alebo večera), pretože pri správnom servírovaní pôsobí netradične, no je relatívne lacné. Farebne je tiež veľmi vyvážené a svieže.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravte si kuracie prsia - umyte, osoľte, okoreňte. Pokiaľ sú hrubé, prekrojte ich horizontálne. Koreňte ideálne čerstvo namletým čiernym korením.
  2. Urobte si polentu. Do hrnca dajte zovrieť 3dcl osolenej vody. (Pomer krupica:voda je 1:3 až 1-4). Po zovretí prisýpajte pomaly za stáleho miešania kukuričnú krupicu. Miešajte kým polenta nezhustne (niekoľko minút) na hustú hmotu, ktorá sa odlepuje od vnútra hrnca. Potom ju dajte napr. do šálky a nechajte trochu vychladnúť.
  3. Pripravte mäso. Osmahnite pripravené kuracie prsia na panvici na troške oleja. Nevysušte ho. Poznámka: kuracie mäso môžete nahradiť morčacím alebo aj bažantím
  4. Pripravte redukciu z červeného vína. Keď je mäso hotové, odložte ho a na panvici nechajte rozpustiť maslo. Do masla prilejte dobré červené víno (ideálne cabernet s., alibernet alebo iné ťažšie víno). Okoreňte, osoľte a nechajte zredukovať.
  5. Servírujte. Na tanieri urobte z umytej rukoly "hniezdo." Rukolu jemne prelejte balsamicom a okoreňte. O hniezdo oprite mäso. Polentu vyklopte zo šálky / formy. Mäso a tanier prelejte redukciou z červeného vína. Jedlo môžete dozdobiť petržlenovou vňaťou a bylinkami.