Kuracie prekladané lečom

adrianal - bez fotkyadrianal, 4. februára 2012
Kuracie prekladané lečom
Foto: adrianal

Keď sa žienky zapoja do debaty o varení, je to celkom inšpiratívne. Mňa nadchol tento recept, trošku vylepšený vlastnou fantáziou a poviem vám, je to "mmmmmm":-) Ani nie drahé, ani nie mastné, ale vcelku sýte papaníčko.

4-6
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

cca 700 g
1pohár( cca 5dcl)
2 strúčiky
1 téglik (250 ml) ( sladká al. kyslá)
podľa chuti čerstvá
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na horúcej panvici so štipkou oleja opečieme z každej strany naprírodno kuracie mäso( môže byť nakrájané na rezance, menšie kúsky, väčšie, alebo vcelku prsia, či vykostené kur. stehná). Na vedľajšom tanieri ich opečené osolíme, ovegetíme, pokvapkáme sójovou omáčkou.

    Kuracie prekladané lečom - obrázok 1
  2. 2

    Na dno sklenenej( al. aj inej vypekacej misy)vlejeme 1PL oleja( nemusí byť vôbec), vylejeme časť leča( ja som mala domáce) a naukladáme naň opečené okorenené mäsko, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, pažítkou.

    Kuracie prekladané lečom - obrázok 2
  3. 3

    Rovnakým spôsobom ukladáme ďalšie vrstvy(ja som mala dokopy 2), až prídeme po povrch misy. Teda: lečo, mäso, cesnak, pažítka.

    Kuracie prekladané lečom - obrázok 3
  4. 4

    Vrstvenie ukončíme opäť lečom, cesnakom s pažítkou, a zalejeme smotanou. Podľa mňa je jedno akou, oba spôsoby by chutili. Ja som použila 33% šľahačkovú.

    Kuracie prekladané lečom - obrázok 4
  5. 5

    Prikryjeme buď skleneným poklopom, alebo alobalom, a dáme piecť do trúby na cca 30-40 minút. Na záver alobal/ poklop zložíme, aby sa vrchná vrstva trochu viac zapiekla. Podávame napr. s uvarenou ryžou. Chutí lahodne, no i sýto zároveň;-)

    Kuracie prekladané lečom - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

hubata
Fakt je to "mmmm! Mám rada takéto šup-šup recepty, nezašpiní sa veľa hrncov, hodí sa to do trúby a po 40 minutách keď zazvoní budík sa môže papať. Pekné foto, vtipný komentárik a dobré jedlo. Vďačný recept, lebo mäsinko môže byť aj bravčové.
salinka
Samozrejme, ze je to vyborne, hned v tomto momente si viem predstavit tu lahodnu chut.
adrianal
Marti??? :-DDDDD sranda, ani by mi nenapadlo, ze tu niekoho znameho stretnem:-))