Foto: adrianal
Keď sa žienky zapoja do debaty o varení, je to celkom inšpiratívne. Mňa nadchol tento recept, trošku vylepšený vlastnou fantáziou a poviem vám, je Zobraziť celý popisKeď sa žienky zapoja do debaty o varení, je to celkom inšpiratívne. Mňa nadchol tento recept, trošku vylepšený vlastnou fantáziou a poviem vám, je to "mmmmmm":-) Ani nie drahé, ani nie mastné, ale vcelku sýte papaníčko.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
cca 700 g |
|
1pohár( cca 5dcl) |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
1 téglik (250 ml) ( sladká al. kyslá) |
|
podľa chuti čerstvá |
|
|
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Na horúcej panvici so štipkou oleja opečieme z každej strany naprírodno kuracie mäso( môže byť nakrájané na rezance, menšie kúsky, väčšie, alebo vcelku prsia, či vykostené kur. stehná). Na vedľajšom tanieri ich opečené osolíme, ovegetíme, pokvapkáme sójovou omáčkou.
-
2
Na dno sklenenej( al. aj inej vypekacej misy)vlejeme 1PL oleja( nemusí byť vôbec), vylejeme časť leča( ja som mala domáce) a naukladáme naň opečené okorenené mäsko, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, pažítkou.
-
3
Rovnakým spôsobom ukladáme ďalšie vrstvy(ja som mala dokopy 2), až prídeme po povrch misy. Teda: lečo, mäso, cesnak, pažítka.
-
4
Vrstvenie ukončíme opäť lečom, cesnakom s pažítkou, a zalejeme smotanou. Podľa mňa je jedno akou, oba spôsoby by chutili. Ja som použila 33% šľahačkovú.
-
5
Prikryjeme buď skleneným poklopom, alebo alobalom, a dáme piecť do trúby na cca 30-40 minút. Na záver alobal/ poklop zložíme, aby sa vrchná vrstva trochu viac zapiekla. Podávame napr. s uvarenou ryžou. Chutí lahodne, no i sýto zároveň;-)
Diskusia k receptu